Facial Cleanser Ailin

Untuk Dijual oleh Mira, 08-12-2014, dari Selangor

Huraian

Hapuskan cela pada wajah anda dengan Ailin Facial Cleanser yang kaya dengan Vitamin E dan Vitamin A serta mengandungi ekstrak buah Betik dan daun Sireh yang terbukti khasiatnya. Ia mampu membasmi kekotoran, membersih dan mencerahkan kulit wajah anda. Dengan penggunaan yang kerap, wajah anda tampil lebih berseri tanpa noda.Agen mencerah serta mampu mematikan bakteria punca jerawat. Membuatkan kulit terasa segar dan mengawal penghasilan minyak di muka.

CARA PENGGUNAAN

1.Basahkan muka
2.Cuci muka dengan Facial Cleanser
3.Bilas dengan air suam
4.Gunakan pada waktu pagi dan petang

KHASIAT

Membasmi cela pada wajah
Mencerahkan kulit wajah
Membersihkan liang pori-pori
Membuang kekotoran pada wajah
Memperbaiki sel-sel kulit
Mencegah penuaan kulit
Memelihara kulit daripada sinaran ultraungu

KANDUNGAN

Air: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit. Air berperanan memelihara kelembapan, membantu mengurangkan jerawat, melambatkan proses penuaan, serta menyerikan lagi kulit.

Glycerin: Glycerine merupakan sebatian polyol yang berupaya mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga berperanan mempercepatkan proses penyembuhan luka pada kulit serta mampu mengurangkan kesan lebam dan memperbaiki sel kulit.

Polysorbate 20: Sebatian ini bertindak sebagai bahan pengemulsi dan bahan penstabil dalam produk kosmetik, selain berperanan menenang dan menyamankan kulit tubuh.

Cocamidopropyl Betaine: Ia merupakan sebatian organik yang terkandung dalam minyak kelapa dan berfungsi untuk mencuci minyak dan kotoran dari kulit tanpa merosakkan kulit.

Sodium Laureth Sulfate: Sebatian ini yang berasal dari buah kelapa ini merupakan agen pembuih amat penting untuk produk penjagaan kulit. Ia selamat digunakan kerana sifatnya yang lembut dan tidak merosakkan kulit.

Betik (Carica Papaya): Buah yang kaya dengan vitamin C ini sememangnya sarat dengan zat yang mampu menyihatkan kulit. Ia berupaya merawat masalah kulit seperti jerawat, kedutan, ekzema dan psoriasis. Betik juga mampu membersih dan menghapuskan sel-sel kulit mati selain bertindak menghalus dan meremajakan kulit wajah anda.

Sireh (Piper Betle): Sireh yang juga dikenali dengan nama saintifiknya, Piper betle juga mampu mengatasi masalah kegatalan pada kulit.

Vitamin E Acetate: Sebatian ini turut dipanggil Tocopheryl Acetate dan berfungsi sebagai antioksida yang berperanan melindungi tisu kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas yang boleh merosakkan kulit. Vitamin E Acetate juga mampu mencegah penuaan kulit, mengatasi radang kulit serta memperbaiki struktur kulit.

Provitamin A: Sering terkandung dalam sumber botani, Provitamin A merupakan agen antioksida yang berperanan mengatasi kesan radikal bebas berikutan pencemaran bahan kimia yang berbahaya untuk kulit. Provitamin A juga amat berkesan untuk melindungi kulit daripada jangkitan selain memelihara kulit daripada sinaran ultraungu.

Vitamin C: Vitamin C merupakan sebatian yang penting untuk menyeri dan menyihatkan lagi kulit. Ia juga bertindak sebagai anti-oksida untuk mencegah penyakit selain mengurangkan kesan radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan terhadap bahan kimia yang merbahaya.

Berminat sms/wasap: 017-2854084
Website: 017-2854084


no_image

Zara Beauty Kosmetik

Mira 017-2854084

Webpage URL