Ailin Essential Beauty Set

Untuk Dijual oleh Mira, 05-12-2014, dari Selangor

Huraian

Koleksi Penjagaan Wajah Lengkap mengandungi Day Perfection 10g,Night Treatment 10g, Softly Toner 60ml & Facial Cleanser 60ml .Set ini mengandungi sumber botani seperti Betik, Sireh, bunga Saffron, bunga Camomile, Timun dan buah Avokadu yang khasiatnya tidak diragui lagi untuk membasmi noda pada wajah selain mencerah, menganjal, menghalus dan memelihara kulit wajah anda daripada sinaran ultraungu yang berbahaya.

CARA PENGGUNAAN

1.Cuci wajah dengan Papaya Cleanser dan bilas dengan air suam. Gunakan setiap pagi dan malam
2.Sapukan Softly Toner pada keseluruhan wajah sehingga ke pangkal leher setiap pagi dan malam
3.Calit sedikit krim Day Perfection dan oleskan pada wajah setiap pagi selepas mengaplikasi Softly Toner
4.Untuk waktu malam, sapukan krim Night Treatment pada wajah hingga ke pangkal leher selepas menggunakan Softly Toner

KHASIAT

Menganjalkan kulit wajah
Merawat, memperbaharui serta memelihara sel kulit
Mencerahkan kulit wajah
Membuang kekotoran pada wajah
Mencegah penuaan kulit
Memelihara kulit daripada sinaran ultraungu
Menyeimbangkan tona kulit wajah
Menghaluskan kulit
Membasmi cela seperti jerawat, jeragat, bintik hitam dan lingkaran hitam di bawah mata
Menyerikan lagi kulit wajah
Mengurang, membersih dan menghaluskan liang pori-pori
Mengawal pengeluaran sebum dari kulit
Mengawal kelembapan kulit wajah


KANDUNGAN

Papaya Cleanser

Air: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit. Air berperanan memelihara kelembapan, membantu mengurangkan jerawat, melambatkan proses penuaan, serta menyerikan lagi kulit.
Glycerin: Glycerine merupakan sebatian polyol yang berupaya mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga berperanan mempercepatkan proses penyembuhan luka pada kulit serta mampu mengurangkan kesan lebam dan memperbaiki sel kulit.
Polysorbate 20: Sebatian ini bertindak sebagai bahan pengemulsi dan bahan penstabil dalam produk kosmetik, selain berperanan menenang dan menyamankan kulit tubuh.
Cocamidopropyl Betaine: Ia merupakan sebatian organik yang terkandung dalam minyak kelapa dan berfungsi untuk mencuci minyak dan kotoran dari kulit tanpa merosakkan kulit.
Sodium Laureth Sulfate: Sebatian ini yang berasal dari buah kelapa ini merupakan agen pembuih amat penting untuk produk penjagaan kulit. Ia selamat digunakan kerana sifatnya yang lembut dan tidak merosakkan kulit.
Betik (Carica Papaya): Buah yang kaya dengan vitamin C ini sememangnya sarat dengan zat yang mampu menyihatkan kulit. Ia berupaya merawat masalah kulit seperti jerawat, kedutan, ekzema dan psoriasis. Betik juga mampu membersih dan menghapuskan sel-sel kulit mati selain bertindak menghalus dan meremajakan kulit wajah anda.
Sireh (Piper Betle): Sireh yang juga dikenali dengan nama saintifiknya, Piper betle juga mampu mengatasi masalah kegatalan pada kulit.
Vitamin E Acetate: Sebatian ini turut dipanggil Tocopheryl Acetate dan berfungsi sebagai antioksida yang berperanan melindungi tisu kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas yang boleh merosakkan kulit. Vitamin E Acetate juga mampu mencegah penuaan kulit, mengatasi radang kulit serta memperbaiki struktur kulit.
Provitamin A: Sering terkandung dalam sumber botani, Provitamin A merupakan agen antioksida yang berperanan mengatasi kesan radikal bebas berikutan pencemaran bahan kimia yang berbahaya untuk kulit. Provitamin A juga amat berkesan untuk melindungi kulit daripada jangkitan selain memelihara kulit daripada sinaran ultraungu.
Vitamin C: Vitamin C merupakan sebatian yang penting untuk menyeri dan menyihatkan lagi kulit. Ia juga bertindak sebagai anti-oksida untuk mencegah penyakit selain mengurangkan kesan radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan terhadap bahan kimia yang merbahaya.


Softly Toner

Air: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit. Air berperanan memelihara kelembapan, membantu mengurangkan jerawat, melambatkan proses penuaan, serta menyerikan lagi kulit.
Pudina (Peppermint): Daun pudina merupakan ramuan penting untuk mengatasi masalah kegatalan pada kulit mahupun masalah lain seperti kulit terbakar dan kusam. Sifatnya yang nyaman dan menenangkan penting dalam menyejukkan kulit. Ia juga berfungsi dalam penghapusan toksin dari tubuh badan.
Timun (Cucumis Sativus): Timun bukan saja menjadi santapan sehari-hari, tetapi ia juga mempunyai khasiat yang tinggi untuk memelihara kesihatan dan kecantikan kulit tubuh. Timun mengandungi agen anti-oksida yang berperanan meneutralkan kesan radikal bebas akibat pencemaran bahan kimia yang berbahaya pada kulit, serta sarat dengan kandungan vitamin A dan C yang berfungsi menyeri dan menyihatkan kulit di samping mencegah kulit daripada jangkitan kuman dan bakteria. Tumbuhan ini juga mampu mengurangkan bintik hitam, lingkaran hitam bawah mata, mengecilkan liang pori-pori serta meremajakan kulit wajah. Selain itu juga, timun mampu merawat kesan kulit terbakar berikutan pendedahan terhadap cahaya matahari dalam tempoh yang lama.
Vitamin C: Vitamin C merupakan sebatian yang penting untuk menyeri dan menyihatkan lagi kulit. Ia juga bertindak sebagai anti-oksida untuk mencegah penyakit selain mengurangkan kesan radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan terhadap bahan kimia yang merbahaya.
Glycerin: Glycerin merupakan sebatian polyol yang berupaya mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga berperanan mempercepatkan proses penyembuhan luka pada kulit serta mampu mengurangkan kesan lebam dan memperbaiki sel kulit.
Potassium Sorbate: Potassium Sorbate merupakan sebatian sintetik yang bertindak untuk meningkatkan jangka hayat sesebuah produk tanpa mengubah rasa, bau atau warna produk tersebut. Ia memelihara produk penjagaan kulit daripada pencemaran yang disebabkan oleh kulat dan membolehkan krim ini digunakan untuk tempoh yang lebih lama.


Day Perfection

Air: Air yang bebas dari pencemaran merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit. Air berperanan memelihara kelembapan, membantu mengurangkan jerawat, melambatkan proses penuaan, serta menyerikan lagi kulit.
Glycerin: Glycerine merupakan sebatian polyol yang berupaya mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga berperanan mempercepatkan proses penyembuhan luka pada kulit serta mampu mengurangkan kesan lebam dan memperbaiki sel kulit.
Bunga Artemisia Capillaris: Herba yang turut dipanggil Oriental Wormwood ini mengandungi agen antibakteria, anti-radang, anti-kulat dan anti-mikrob. Ekstrak herba ini amat berkhasiat untuk merawat penyakit kulit seperti eczema dan penyakit kuning.
Vitamin C: Vitamin C merupakan sebatian yang penting untuk menyeri dan menyihatkan kulit. Ia mampu merawat jangkitan kuman pada faraj yang boleh mengakibatkan keputihan dan menghasilkan bau yang tidak enak. Vitamin C juga bertindak sebagai anti-oksida untuk mencegah penyakit selain mengurangkan kesan radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan terhadap bahan kimia yang merbahaya.
Potassium Sorbate: Potassium Sorbate merupakan sebatian sintetik yang bertindak meningkatkan jangka hayat sesebuah produk tanpa mengubah rasa, bau atau warna produk tersebut. Ia memelihara produk penjagaan kulit daripada pencemaran yang disebabkan oleh kulat dan membolehkan krim ini digunakan untuk tempoh yang lebih lama.
Night Treatment

Air: Air yang bebas dari pencemaran merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit. Air berperanan memelihara kelembapan, membantu mengurangkan jerawat, melambatkan proses penuaan, serta menyerikan lagi kulit.
Glycerin: Glycerin merupakan sebatian polyol yang berupaya mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga berperanan mempercepatkan proses penyembuhan luka pada kulit serta mampu mengurangkan kesan lebam di samping memperbaiki dan memelihara sel kulit.
Bunga Artemisia Capillaris: Herba yang turut dipanggil Oriental Wormwood ini mengandungi agen anti-bakteria, anti-radang, anti-kulat dan anti-mikrob yang berfungsi mencegah sebarang serangan bakteria mahupun yang lain terhadap kulit. Ekstrak herba ini amat berkhasiat untuk merawat penyakit kulit seperti ekzema dan penyakit kuning.
Bunga Saffron: Turut dikenali sebagai Za?faran, bunga ini mempunyai 1001 khasiat untuk kesihatan tubuh serta kulit. Selain mengatasi masalah kulit seperti jerawat, ekstrak bunga ini berupaya melicin, menyeri, menghalus dan mencerahkan lagi kulit wajah di samping melambatkan penuaan kulit anda.
Hydrogenated Avocado Oil: Buah Avokado yang telah melalui proses hidrogenasi ini sebenarnya sarat dengan khasiat vitamin E yang berperanan memelihara, mencegah proses penuaan, melindungi kulit daripada sinaran ultraviolet, meningkatkan keanjalan dan kelembapan kulit, serta mempercepatkan proses penyembuhan luka. Buah Avokado juga mampu merangsang pembentukan kolagen yang merupakan kandungan protein dalam tisu penghubung, di samping mengatasi penuaan kulit, serta menyelesaikan masalah kulit seperti ekzema, dermatitis dan jerawat.
Symphoricarpos Albus Fruit: Juga dikenali dengan nama Snowberry, tumbuhan ini sering digunakan di Rusia sebagai losyen yang berperanan melembut dan menyamankan kulit.

Sms/WhatsApp: 017-2854084
Website: www.zarabeauty.com.my


no_image

Zara Beauty Kosmetik

Mira 017-2854084

Webpage URL